V. korizmena nedjelja, 3. travnja 2022. g.

02. 4. 2022.

 

SVETE MISE OVE NEDJELJE 3. TRAVNJA U ŽUPNOJ CRKVI U BELIŠĆE: 8, 9.45, 11, 18 i 19 sati

 

1.Križni put: Današnji križni put u 17.00 sati u samostanskom dvorištu animiraju kandidati za svetu potvrdu.

 

2.Uskrsna ispovijed: U subotu 9. travnja je uskrsna ispovijed za odrasle u našoj župi od 15.00 do 18.00 sati. Ispovijed započinje pokorničkim bogoslužjem u 14:45 sati na koje preporučamo da dođete i sabrano pristupite sakramentu. U Bistrincima je ispovijed od 16.00 do 17 sati.

U Valpovu je uskrsna ispovijed u petak 8. travnja od 10 do 12; i od 16 do 18 sati.

 

3.Cvjetnica: Iduću nedjelju je Cvjetnica – Nedjelja muke Gospodnje. Na misi u 11 sati je blagoslov maslinovih grančica kod križa u dvorištu s ophodom prema crkvi. Vjernici neka se okupe kod križa. Grančice će se dijeliti ispred samostana i kod bunara, dar za grančice namijenjen je za župni Caritas. Na misi u 11h pjevat će se muka po evanđelistu Luki. Na ostalim misama u Belišću u 8 i 9.45 i u filijalama blagoslov grančica biti će u crkvi na početku mise.

N.B! U Bistrincima je u nedjelju križni put u 15.00 sati od crkve do svetišta sv. Ane. na početku križnoga puta kod crkve u Bistrincima blagoslovit ćemo grančice i nositi ih u pobožnosti. Po dolasku u svetište imati ćemo svetu misu oko 17.00 sati. U Belišću nema večernje mise u iduće nedjelje. Čišćenje i uređenje svetišta biti će u petak u 14.00 sati. Svaka pomoć je dobrodošla.

 

4.Ispovijed bolesnika: Ispovijed bolesnih i nemoćnih biti će u ovom tjednu. Sutra obilazimo starije i bolesne u Belišću, a u utorak u Bistrincima i Kitišancima. Bolesnike ćemo obilaziti od 9 do 12 sati.

 

5. Akcija Baranja: Danas 3. travnja obilježavamo 30. obljetnicu „Akcije Baranja“ i dostojanstvenog sjećanja na poginule hrvatske branitelje, pripadnike 107. brigade Hrvatske vojske. Misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje održati će se u 19.00 sati u župnoj crkvi u Belišću. Odazovimo se i ne zaboravimo ih! Detaljan program obljetnice možete vidjeti na plakatu na oglasnoj ploči.

 

6.„Korizmena akcija kolači“: Članovi udruge sv. Vinka iza svetih misa imaju akciju prodaje kolača. Nagradimo njihov trud.

 

7. Mjesno bratsvo OFS-a ima izbornu skupštinu u ponedjeljak 4. travnja poslije večernje mise. Pozivamo svu braću i sestre da dođu na misu, večernju molitvu i izbornu skupštinu. 

 

8.Tisak: Glas Koncila i Glasnik srca Isusova i Marijina