V. korizmena nedjelja, 7. travnja 2019. g

07. 4. 2019.

1. Križni put: Današnji križni put u 18.00 sati animiraju članovi Franjevačkog svjetovnog reda i franjevačke mladeži, a održati će se u župnom dvorištu.

2. Uskrsna ispovijed: U subotu, 13. travnja je Uskrsna ispovijed za odrasle u našoj župi od 16.00 do 18.30 sati. Ispovijed započinje pokorničkim bogoslužjem u 15:45 sati na koje preporučamo da dođete i sabrano pristupite sakramentu. Nakon ispovijedi biti će sveta misa u 19.00 sati, stoga, taj dana nema jutarnje mise u Belišću. U Bistrincima je ispovijed od 17.00 do 17.45 sati.

3. Cvjetnica: Iduću nedjelju je Cvjetnica – Nedjelja muke Gospodnje. U 8.00 sati je blagoslov maslinovih grančica kod križa u dvorištu s ophodom prema crkvi. Vjernici neka se okupe kod križa. Grančice će se dijeliti ispred samostana i kod bunara, dar za grančice namijenjen je za župni Caritas. Na ostalim misama u Belišću i u filijalama blagoslov grančica biti će u crkvi na početku mise.

N.B! U Bistrincima je u nedjelju križni put u 15.00 sati od crkve do svetišta sv. Ane. Po dolasku u svetište imati ćemo svetu misu oko 16.30 sati. U Belišću nema večernje mise u 19.00 sati. (osim u slučaju lošeg vremena!!) Čišćenje i uređenje svetišta biti će u petak u 14.00 sati. Svaka pomoć je dobrodošla.

4. Biblijska grupa: U srijedu, 10. travnja iza večernje mise biti će susret Biblijske grupe i čitača u samostanskim prostorijama te nastavljamo s pripremama za Veliki tjedan.

5. Ispovijed bolesnika: Ispovijed bolesnih i nemoćnih biti će u ovom tjednu od sutra do srijede prema rasporedu kojeg možete vidjeti na oglasnoj ploči i web stranci. Bolesnike ćemo obilaziti od 9 do 12.00 sati.

6. Tribina: Sutra se u Centru za kulturu M. P. Katančić u Valpovu s početkom u 19.30 sati održava tribina: „HOD ZA ŽIVOT: zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj“, a gost predavač je dr. Željka Markić. Povod za tribinu je Hod za život koji će se po prvi puta održati u Osijeku, 18. svibnja 2019. g. Ulaz slobodan.

7. Biskupsko ređenje: Sveti Otac Franjo imenovao je mons. Ivana Ćurića, dosadašnjeg generalnog vikara Đakovačko-osječke nadbiskupije, pomoćnim biskupom 11. ožujka 2019. g. Biskupsko ređenje mons. Ivana Ćurića biti će na Uskrsni ponedjeljak, 22. travnja u 16.30 sati u đakovačkoj katedrali. Svi župljani koji žele ići na biskupsko ređenje mogu se prijaviti u župni ured. Cijena prijevoza je 30 HRK.

8. Korizmena akcija: Idući tjedan članovi zajednice „Vjere i svijetlo“ imaju korizmenu akciju prodaje suvenira.

9. Tisak: Glas koncila, MAK i Veritas