V vazmena nedjelja, 28. travnja 2024. g.

26. 4. 2024.

1.Proslava crkvenog goda: U srijedu slavimo naš crkveni god i nebeskog zaštitnika sv. Josipa Radnika, obljetnicu posvećenja župne crkve i samostana te Dan grada Belišća.

Svečano misno slavlje na svetkovinu sv. Josipa Radnika u srijedu 1. svibnja, s početkom u 11 sati predslaviti će vlč. dr. sc.Dejan Turza, župnik župe sv. Marije u Sutomori u Boki Kotorskoj i domaći sin naše župe. Misa će biti slavljena na crkvenoslavenskom jeziku. Stoga potičime sve župljane da svečano proslavimo našeg nebeskog zaštitnika u zajedništvu i zahvalimo mu na svim milostima kojima blagoslivlja našu Župu.

Također na crkveni god misa je i u 8 sati ujutro.

Sutra i prekosutra nastavljamo s trodnevnicom u čast našega nebeskog zaštitnika. Sveta ispovijed pola sata prije svete mise.

 

2.Roditeljski sastanak: U ponedjeljak 29. travnja s početkom u 20 sati održati će se roditeljski sastanak za ovogodišnje krizmanike. U prvome dijelu sastanka predavanje o poteškoćama moralne formacije mladih u okolnostima suvremenoga vremena održat će Biljana Tabak, dr. med. Na taj dio pozivamo roditelje krizmanika svih razreda. Nakon toga će uslijediti drugi dio sastanka koji se odnosi na praktične pripreme za slavlje sakramenta potvrde u našoj župi i na kojemu trebaju sudjelovati samo roditelji ovogodišnjih krizmanika.

 

3.Sjednica ŽPV-a: U utorak 29. travnja 2024. g. pozivamo sve članove ŽPV-a na sjednicu koja će se održati u vjeronučnoj dvorani u 20 sati.

 

4.Prodaja kolača: Na prijedlog naših župljanki i uz blagoslov ŽPV odlučili smo nabaviti nove ormare u našoj sakristiji. Stoga ćemo kroz nekoliko mjeseci imati prodajnu akciju kolača u tu svrhu. Iduće nedjelje biti će prva takva akcija prodaje kolača.

 

5.Prvi petak: Ovaj tjedan je prvi petak u mjesecu, stoga, ćemo pohoditi naše bolesnike od 9 do 12 sati. Mogućnost za ispovijed bit će u petak od 17 do 18 sati.

 

Tisak: Glas Koncila, Glasnik sv. Josipa