V. Vazmena nedjelja, 29. travnja 2018. g.

29. 4. 2018.

utorak: Sv. Josip Radnik, crkveni god
srijeda: Sv. Atanazije, biskup i crk. naučitelj
četvrtak: Sv. Filip i Jakov, apostoli

1. Crkveni god: Danas je drugi dan trodnevnice Sv. Josip Radniku koju predvodi dr. Josip Bošnjaković profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu i psihoterapeut. Misna slavlja u dane trodnevnice su u 19.00 sati, a po završetku misnog slavlja imamo i prigodna događanja.
Večeras gostuje profesor Marijan Jakubin, akademski umjetnik, koji će predstaviti idejno rješenje za nove vitraje u župnoj crkvi. Sutra nakon večernje mise dr. sc. Josip Bošnjaković održati će predavanje naslovljeno „Budi hrabar i istinoljubiv!“ koje preporučamo svim muškarcima.
Svečano misno slavlje na svetkovinu sv. Josipa Radnika, utorak 1. svibnja, s početkom u 11.00 sati predslaviti će vlč. Zvonko Mrak, župnik župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije iz Valpova, a pjevaju članovi Crkvenog pjevačkog društva MIR iz Belišća.

2. Prva pričest: U nedjelju, 6. svibnja u našoj župi je slavlje prve sv. pričesti koju će primiti će 50 djece. 21 curica i 29 dječaka. Svečano misno slavlje počinje u 10.00 sati. U iduću nedjelju svete mise su u: 8.00, 10.00 i 19.00 sati u Belišću, a u Bistrincima u 8.00 sati.
*U četvrtak, 3. svibnja počinje trodnevnica uoči slavlja prve pričesti. Zbog trodnevne priprave u subotu nema jutarnje mise u 7.00 sati nego će ona biti navečer u 19.00 sati.
Ispovijed: U srijedu, 3. svibnja je prva sveta ispovijed prvopričesnika. 3c i 3d razred imaju ispovijed u 9.15, a 3b u 15.15 sati.Ispovijed roditelja prvopričesnika biti će za vrijeme trodnevnice uoči Prve pričesti od 18.00 do 19.00 sati.
U subotu, 6 svibnja u 10.00 sati je generalna proba za nedjeljno slavlje. U nedjelju djeca trebaju biti pred crkvom u 9.30 sati obučena u bijele haljine koje su dobili na posudbu. Prvi redovi klupa s obje strane rezervirani su za djecu, a ostala mjesta prepustimo njihovim roditeljima. Za vrijeme misnog slavlja dopušteno je fotografirati samo službenom fotografu.

3. Svibanjska pobožnost: U utorak započinjemo i svibanjsku pobožnost Majci Božjoj. Molit ćemo Gospinu krunicu i pjevati litanije Majke Božje pola sata prije večernje svete mise.

4. Vitraji: Na stolu za tisak nalaze se prigodne brošure o vitrajima koje možete uzeti. Želja nam je da ih uspijemo realizirati donacijama župljana. Trenutno smo skupili donacija za 3 vitraja koje su donirale 3 obitelji. Po dobrom običaju donatori ako žele mogu dati upisati svoje ime vitraj za koji su donirali. Svi oni koji bi pokazali interes neka osobno kontaktiraju župnika.

5. Tisak: Glas koncila, Marija, Glasnik sv. Josipa