VI. nedjelja kroz godinu, 12. veljače 2023. g.

11. 2. 2023.

1.Kanonska vizitacija: U srijedu 15. veljače 2023. g. naša župna zajednica ima kanonsku vizitaciju koja se događa svake pete godine, a vizitator će biti mons. Ivan Ćurić, pomoćni biskup, u pratnji konvizitatora vlč. mr. Mato Mićan. Susreti će biti održavani u župnoj crkvi, filijalnim crkvama i samostanu.

Kanonska vizitacija je važan događaj za župnu zajednicu. Pozivamo vjernike Bistrinaca i Kitišanaca da se odazovu na susret u svojim crkvama, a da svi zajedno sudjelujemo na zajedničkom misnom slavlju s biskupom u župnoj crkvi s početkom u 18 sati i tako očitujemo svoje zajedništvo i vjeru. Detaljan raspored susreta možete vidjeti na oglasnoj ploči i web stranici.

 

2.Župna kateheza: Zbog zdravstvenih problema naša Ivana Trazer nije u mogućnosti voditi župnu katehezu u drugom djelu katehetske godine za 2. razrede osnovne škole, stoga će njih preuzeti vjeroučiteljica Ana Marija Runje i oni će imati župnu katehezu petkom: 2a i 2c u 9 ili 15 sati, a 2b u 9.45 ili 15. 45 sati. Zbog kanonske vizitacije biskupa u našoj župi 3a i 3b razredi imati će u srijedu župnu katehezu u 9 sati, a 3c i 3d u 15 sati. Hvala na razumijevanju.

 

3. Bl.Carlo Acutis: Ispred oltara nalazi se relikvijar s moćima bl. Carla Acutisa, tako da poslije mise pomolimo se pred njim i izmolimo molitvu koja se nalazi uz relikvijar, a u dvorani bl. Alojzija Stepinca postavljena je izložba euharistijskih čuda koja su se dogodila u svijetu, a koje je priredio bl. Carlo.

 

4. Tisak: Glas Koncila