VI. Vazmena nedjelja, 26. svibnja 2019. g.

27. 5. 2019.

Spomedan svetaca:
četvrtak: Uzašašće Gospodinova našega Isusa Krista, svetkovina
petak: Pohod Bl. Djevice Marije, blagdan
subota: Sv. Justin

1. „Bitka za Vukovar“: U sklopu obilježavanja Dana branitelja grada Belišća u srijedu, 29. svibnja u Centru za kulturu Sigmund Romberg s početkom u 20.00 sati održati će se glazbeno-scenski program „Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku“. Ulaz slobodan.

2. Spasovo: U četvrtak je svetkovina Uzašašća Gospodina našega Isusa Krista – Spasovo. Misna slavlja u Belišću su u 8.00, 11.00 i 19.00 sati. Misno slavlje u Bistrincima je u 9.00 sati.

3. Dan hrvatskih branitelja grada Belišća: U četvrtak se obilježava Dan hrvatskih branitelja grada Belišća. Svečani program započinje mimohodom sudionika u 9.30 sati od zgrade Gradske uprave do gradskog groblja u Belišću gdje će se u 10.00 sati svečanim protokolom položiti vijenac, upaliti svijeće i moliti kod Spomen-križa poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu grada Belišća. U 11.00 sati u župnoj crkvi za sve poginule i nestale hrvatske branitelje održati će se sveta misa.

4. Sjednica ŽPV-a: U četvrtak se će održati sjednica Župnog pastoralnog vijeća s početkom u 20.00 sati u samostanskim prostorijama.

5. Susret ministranata i dj. zborova: U subotu, 1. lipnja održava se susret dječjih zborova i ministranata naše franjevačke provincije u Zagrebu na Ksaveru. Dječji zbor i ministranti naše župe sudjeluju na tome susretu. Polazak autobusa za Zagreb je u 5.30 sati ispred samostana.

6. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za obnovu župne crkve i godišnji obiteljski dar (lukno).

7. Tisak: Glas koncila