VI vazmena nedjelja, 5. svibnja 2024. g.

02. 5. 2024.

1.Krizma: Iduće nedjelje 12. svibnja je slavlje sakramenta svete krizme u našoj župi u 11 sati. Ove godine 54 naših mladih primit će sakrament kršćanske zrelosti. Krizmatelj je mons. Fabijan Svalina, srijemski biskup. Misna slavlja iduće nedjelje u Belišću su u 8, 9. 45, 11 i 19 sati. U Bistrincima u 9 sati, a u Kitišancima u 8 sati.

 

2.Pripreme za sakrament potvrde:

U petak 10. svibnja od 20 sati bit će ispovijed za kandidate za potvrdu (krizmanike), njihove roditelje i kumove. Kumovi koji ne žive ovdje, ispovijedi mogu pristupiti i u svojim župama i sredinama.

 

3.Uzašašće Gospodinovo: U četvrtak 9. svibnja svetkovina je Uzašašća Gospodinova – Spasovo. Svete mise u Belišću su u 8 i 19 sati, u Bistrincima u 9 sati.

 

4.Vjera i svjetlo: Zajednica Vjera i svjetlo imati će svoj regionalni susret zajednica na svetištu svete Ane u subotu 11. lipnja s početkom u 10 sati.

 

5.Svibanjska pobožnost: Nalazimo se u mjesecu svibnju posvećenom blaženoj Djevici Mariji. Stoga svibanjsku pobožnost Majci Božjoj molimo pola sata prije večernje svete mise (subotom jutarnje).

 

6.Prodaja kolača: Ispred crkve naše vrijedne župljanke nude kolače u svrhu prikupljanja novaca za nabavu ormara u našoj sakristiji. Hvala od srca.

 

Tisak: Glas Koncila, Živo vrelo i Glasnik srca Isusova i Marijina