VII. nedjelja kroz godinu, 19. veljače 2023. g.

17. 2. 2023.

1.Pepelnica – početak Korizme: U srijedu je Pepelnica – Čista srijeda s kojom započinje intezivnije duhovno vrijeme Korizme. Taj dan je zapovijedani post i nemrs. Misa u Belišću je u 18h, a u Bistrincima u 8 sati ujutro. U Bistrincima neće biti mise u četvrtak.

Križni put u Belišću je petkom u 17.30 sati u župnoj crkvi, a nedjeljom u 17 sati u samostanskom dvorištu ako dozvole vremenske prilike. U Bistrincima je križni put nedjeljom u 14 sati. Svakoga petka u korizmi mogućnost za svetu ispovijed biti će od 17 do 18 sati.

Kao i prošlih godina svakog petka skupljati ćemo milostinju, a u košari kod kipa Sv. Antuna skupljamo priloge u namirnicama za potrebe CARITASA.

 

2.Zaručnički tečaj: U srijedu 1. ožujka u 19.30 sati započinje zaručnički tečaj koji će se održavati u pastoralnom centru župe Valpovo. Tečaj će trajati dva tjedna (1., 2. i 3. te 8., 9. i 10. ožujka 2023. g.). Prijave zaručnika su na prvom predavanju. Sljedeći zaručnički tečaj za Valpovački dekanat je u mjesecu rujnu.

 

3.Župna kateheza: Zbog školskoga raspusta ovaj tjedan djeca svih uzrasta neće imati župnu katehezu. Vidimo se iduće nedjelje na svetim misama i idući tjedan na župnoj katehezi.

 

4.Carlo Acutis: Ispred oltara nalazi se relikvijar s moćima bl. Carla Acutisa, tako da poslije mise pomolimo se pred njim i izmolimo molitvu koja se nalazi uz relikvijar, a u dvorani bl. Alojzija Stepinca postavljena je izložba euharistijskih čuda koja su se dogodila u svijetu a koje je priredio bl. Carlo. Izložba i moći biti će kod nas po petka kada se vraćaju za Zagreb.

 

5.Pomoć Turskoj i Siriji: Ovih dana svjedoci smo događaja i teške stvarnosti koja je pogodila dijelove Turske i Sirije. Uz molitve i misli želimo se na poziv naše Nadbiskupije uključiti i u materijalnu pomoć stanovnicima tih područja. Stoga na izlazu iz crkve možemo kod naših župljana koji drže košare ostaviti svoj dar. Hvala

 

6.Tisak: Glas Koncila, Marija i Živo vrelo