VII. Vazmena nedjelja, 2. lipnja 2019. g.

03. 6. 2019.

1. OFS: Franjevački svjetovni red ima redovni susret u utorak iza večernje mise.

2. Prvi petak: Ovaj tjedan je prvi petak u mjesecu, stoga, ćemo pohoditi naše bolesnike od 9.00 do 12.00 sati. Mogućnost za sakrament svete ispovijedi je od 18.00 do 19.00 sati.

3. 25 godina FRAME: Franjevačka mladež u Belišću ove godine obilježava 25 godina svoga postojanja. Ovaj lijepi jubilej framaši će proslaviti u subotu, 8. lipnja 2019. g. svečanom misom u 18.00 sati koju će predslaviti fra Ivan Široki TOR. Za vrijeme misnog slavlja 13 framaša će obnoviti framaška obećanja, a 3 po prvi puta dati. Dan ranije 11 framaša će biti primljeno u bratstvo. Nakon misnog slavlja framaši sve pozivaju na zajedničko druženje i prigodni program u dvorani Bl. Alojzija Stepinca. Potičemo i molimo vrijedne domaćice u župi da ispeku kolače, peciva ili sl. kako bi smo mogli počastiti goste iz ostalih framaških zajednica Osječkoga područnoga bratstva.
* Taj dan nema mise ujutro u 8.00 sati.

4. Akcija Caritasa: Župni Caritas i Udruga Sv. Paulskog – Belišće iduće nedjelje organiziraju prigodnu akciju prodaje kolača. Zahvaljujući anonimnom donatoru iz Švicarske dobili smo mogućnost poslati jednu obitelj iz naše župe na ljetovanje u apartman koji je donator darovao na sedam dana. Na ljetovanje će ići obitelj s četvero malene djece, slabijeg imovinskog statusa, koja si to ne može priuštiti. Ova akcija se organizira u svrhu podmirenja troškova puta i džeparca kako bi smo kao župna zajednica podržali ovo dobro djelo.

5. Vitraj u krstionci: Nakon što smo prošle godine završili postavljanje vitraja na jugoistočnoj strani zida župne crkve želja nam je kompletirati ju do kraja, te postaviti posljednji vitraj u krstionici. Autor vitraja biti će isti, a to je prof. Marijan Jakubin, te se nadamo da ćemo ga do početka rujna postaviti. Vrijednost vitraja je 20.000 HRK. Skicu vitraja ćemo predstaviti iduće nedjelje, te potičemo sve župljane da svojim prilozima podrže ovu akciju.

6. Križ: Prije nekoliko mjeseci započeli smo ideju o postavljanju spomen – križa u gradu Belišću. Grad Belišće nema niti jedan križ na javnoj površini osim groblja, a križ koji je 1939. g. postavljen na tadašnjem crkvenom zemljištu u želji za izgradnjom crkve na istome mjestu komunistička mladež Belišća je srušila 1966. godine. Grad je odobrio molbu Župe da se postavi spomen-križ, te je na pozivnom natječaju izabran križ akademskog kipara Petra Ujevića. Križ će biti postavljen u ulici Kralja Tomislava kod nekadašnjeg „oštrog ćoška“. Planirani dovršetak radova je sredinom rujna.

7. Tijelovska procesija: Na posljednjoj sjednici ŽPV-a, odlučili smo da po prvi puta u povijesti naše župe održi se Tijelovska procesija koja će prolaziti kroz centar grada. Više o detaljima idućih nedjelja.

8. Hodočašće u Lurd: Svi one koji su se prijavili za hodočašće u Lurd molimo da izvrše drugu uplatu. Ostalo još slobodnih mjesta, pa još uvijek primamo prijave. Plaćanje je moguće na više obroka putem kartica. Više detalja o hodočašću možete pronaći na web stranici župe i plakatu ispred crkve.

9. Tisak: Glas koncila