VII. vazmena nedjelja, 29. svibnja 2022. g.

30. 5. 2022.
  1. Krizma: Danas na misi u 11 sati je slavlje sakramenta svete krizme u našoj župi. Ove godine naša župa broji 53 krizmanika. Krizmatelj je mons. Vladimir Dugalić. Čestitamo našim krizmanicima i želimo im da svjedoče svoju kršćansku zrelost.

 

  1. Prva pričest: Iduće nedjelje 5. lipnja u našoj župi u 10 sati je slavlje Prve svete pričesti. Za četvero djece koja nisu u mogućnosti zbog zdravstvenih razloga biti na slavlju pričesti u 10 sati biti će slavlje Prve svete pričesti u 9 sati.

Ispovijed prvopričesnika je u utorak 31. svibnja pod satom župne kateheze gdje će djeca dobiti i haljinice koju trebaju obući za prvu svetu pričest i doći u nedjelju 5. lipnja u 9. 30h pred crkvu.

U srijedu 1. lipnja počinje trodnevnica uoči slavlja Prve svete pričesti. Dakle trodnevnica je u srijedu, četvrtak i petak. Djeca trebaju biti u 18. 30 sati pred crkvom u dane trodnevnice.  

Roditelji prvopričesnika imaju mogućnost za ispovijed kroz dane trodnevnice od 18.00 do 19.00 sati. Molimo roditelje 3a razreda da dođu na ispovijed u srijedu 1. lipnja, roditelje 3c u da dođu u četvrtak 2. lipnja, a roditelje 3d da dođu na ispovijed u petak 3. lipnja od 18 do 19 sati. Naravno da oni roditelji koji ne mogu doći u određeni dan, neka dođu drugi dan ili ako im ni jedan od termina ne odgovara neka nam se jave pa ćemo dogovoriti termin koji Vam odgovara.

Iduće nedjelje 5 lipnja svete mise u župnoj crkvi u Belišću su u 8 i 10 sati. U Kitišancima je sveta misa u 8 sati, a u Bistrincima u 9 sati.

Od iduće nedjelje pa sve do prve nedjelje rujna večernje nedjeljne svete mise u 19 sati biti će u svetištu svete Ane, tako da nema večernjih nedjeljnih svete mise u 19 sati u župnoj crkvi.

 

  1. Prvi petak: U petak je prvi petak tako da ćemo pohoditi naše starije i bolesne od 9 do 12 sati.

 

  1. Hodočašće: Hodočašće s kipom svete Ane kroz našu Župu biti će u subotu 4. lipnja, a započet će u Kitišancima pred crkvom u 17 sati. Od crkve u Kitišancima ćemo se s kipom svete Ane u molitvi i pjesmi doći do župne crkve u Belišću, kipa Uskrslog Krista, grobljanske kapele Male Gospe u Belišću, groblja u Bistrincima, crkve u Bistrincima i u svetištu sv. Ane negdje oko 20 sati slaviti svetu misu zahvalnicu. Vjerujem da smo ponosni što u našoj župi imamo svetište svete Ane i da je sveta Ana mnoštvo milosti izmolila našoj župi i nama osobno, stoga, izdvojimo svoje vrijeme te sudjelovanjem u hodočašću zahvalimo svetoj Ani na svemu i molimo je da nas i dalje zagovara kod Boga.

 

  1. Tisak: Glas Koncila