Vjera i svjetlo u svetištu sv. Ane u Bistrincima

24. 5. 2024.

U subotu, 11. svibnja u svetištu svete Ane u Bistrincima (Župa svetog Josipa Radnika Belišće) okupile su se zajednice Vjera i svjetlo Sveti Mihael iz Donjeg Miholjca, Dva srca iz Valpova i Betlehem iz Belišća.

Okupljanje je započelo u 10 sati pripremom za svetu misu koja je uvijek vrhunac ovakvih susreta. Svetu misu u 11 sati predslavio je domaći župnik fra Marko Neretljak koji je na početku pozdravio sve nazočne i zaželio im dobrodošlicu u lijepom bistrinačkom svetištu. Članovi zajednica aktivno su sudjelovali u misnom slavlju (pjesmama s pokretima, sviranjem, čitanjima, oživljavanjem Evanđelja, prinosom darova, molitvom vjernika). Vlč. Danijel Tigandžin (župnik Župe svetog Roka Veliškovci) duhovnik zajednice Sveti Mihael Donji Miholjac bio je na raspolaganju za svetu ispovijed.

Fra Marko se u svojoj homiliji obratio nazočnima rekavši kako pročitano i mimikom oživljavano Evanđelje (Iv 17, 11b -19) kao da je upravo pisano za nas, članove zajednica Vjera i svjetlo. Osvrnuo se i na nedavno proslavljen blagdan Gospodinova Uzašašća. Uzašavši na nebo, Isus nam je obećao da nas neće ostaviti same kao siročad, nego će nam poslati svoga Duha svetoga, Branitelja, Tješitelja i bit će uvijek s nama. Trebamo vjerovati Isusu i njegovoj riječi. Trebamo se hraniti njegovom riječi i tijelom i tada će On uvijek biti tu, s nama i uz nas. Trebamo moliti i On će ispuniti svoje obećanje, poslat će nam svoga Duha svetoga koji će nam pružiti nadu i snagu za život i u najvećim teškoćama i iskušenjima.

Nakon svete mise uslijedio je zajednički objed (pizze, kolači sokovi), a zatim radosno druženje uz pjesmu i glazbu.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pridonijeli ovom lijepom zajedništvu i slavlju.