XVIII. nedjelja kroz godinu, 31. srpnja 2022. g.

30. 7. 2022.
  1. Blažena Djevica Marija Anđeoska: U utorak je blagdan Blažene Djevice Marije Anđeoske, Porcijunkula. Na taj dan Crkva podjeljuje potpuni oprost od kazni za grijehe (dakle, ne otpust grijeha, nego kazni za grijehe!). Potrebni uvjeti su sljedeći: pohoditi bilo koju župnu crkvu ili koju franjevačku crkvu, izmoliti Oče naš i Vjerovanje, izmoliti neku molitvu na nakanu svetoga oca pape, pristupiti pričesti te, ako je potrebno, pristupiti sakramentu pomirenja. Pohod crkvi može se obaviti od ponedjeljka popodne do ponoći s utorka na srijedu. Oprost se može zadobiti samo jednom te namijeniti bilo za sebe, bilo za nekoga pokojnika. Prilika za sakrament pomirenja bit će u župnoj crkvi u ponedjeljak poslije jutarnje mise i popodne od 18 do 19 sati.
  2. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja: U petak je državni blagdan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Grad Belišće organizira odlazak biciklima do spomenika poginulim braniteljima 107. brigade Hrvatske vojske. Okupljanje je do 9 sati pred zgradom Gradske uprave, a prigodni program s molitvom kod spomenika započinje u 9.30 sati. Potičemo sve da na taj dan izvjese hrvatsku državnu zastavu na svoje domove.
  3. Darivanje krvi: Gradsko društvo CK Valpovo u suradnji s KBC-om u Osijeku organizira akciju darivanja krvi koja će se održati u četvrtak 4. kolovoza u prostorijama DVD-a u Belišću od 8 do 14 sati. Potrebno je ponijeti osobnu iskaznicu i OIB.
  4. Hodočašće u Međugorje: Naša župa organizira hodočašće u Međugorje od 16. do 18. rujna ove godine. Više informacija o tome bit će sljedeće nedjelje.
  5. Tisak: Glas Koncila.