XXV. nedjelja kroz godinu, 24. rujna 2023. godina

22. 9. 2023.

1.Mise: Od iduće nedjelje u župnoj crkvi u Belišću imamo redoviti raspored svetih misa u 8, 9.45, 11 i 18 sati. U Bistrincima je sveta misa nedjeljom u 9 sati a u Kitišancima nedjeljom u 10.30 sati.

U iduću nedjelju 1. listopada pod svetom misom u 9. 45h obilježit ćemo Katehetsku nedjelju. Stoga pozivamo svu djecu i roditelje, a osobito prvopričesnike, krizmanike i njihove roditelje, da dođu tu nedjelju na svetu misu i da s Gospodinom započnemo novu katehetsku i školsku godinu.

 2.DJEČJI ZBOR: Dječji zbor započinje svoje redovite susrete od iduće subote 30. rujna u 11 sati. Potičemo svu djecu da se uključe u dječji zbor i svojom radošću slave Isusa.

3.UPIS PRVOPRIČESNIKA I KRIZMANIKA: Upis prvopričesnika – 2. i 3. razred osnovne škole i krizmanika – 8. razred osnovne škole te 1. i      2. razred srednje škole održat će se u sljedećim terminima:

          a) 2. razredi osnovne škole – četvrtak 28. rujna 2023. u 19 sati
b) 3. razredi osnovne škole – četvrtak, 28. rujna 2023. u 20 sati                                                                                                                                                         
c) 8. razredi osnovne škole i 1. razred srednje škole – srijeda 27. rujna 2023. u 19.30 sati                                                                                                        d) 2. razredi srednje škole – srijeda 27. rujna 2023. u 20.15 sati

Upisi će se održati u dvorani bl. Alojzija Stepinca koja je naslonjena na župnu crkvu sv. Josipa Radnika u Belišću. Ujedno ćemo održati i prvi roditeljski sastanak. Stoga molimo roditelje da dođu upisati svoju djecu na pripravu za sakramente i na roditeljski sastanak.

4.XIII. Dani franjevaštva: U nedjelju 1. listopada u našoj župi započinju XIII. Dani franjevaštva koji su priprema za proslavu svetkovine sv. Franje Asiškog. Misna slavlja kroz dane trodnevnice bit će u 18 sati, a predvodit će ih domaći fratri. Prvog dana nakon misnog slavlja uslijedit će predstavljanje redovničke zajednice sestara Kćeri Milosrđa iz Valpova.

5.Listopadska pobožnost: U subotu započinje mjesec listopad koji je posvećen Bl. Dj. Mariji od Krunice. Listopadska pobožnost je svake večeri pola sata prije sv. mise.

6.Sjednice: Pozivamo sve vjeroučitelje s područja naše župe da dođu u samostan u ponedjeljak 25. rujna u 19 sati radi planiranja nove pastoralne godine i župne kateheze.

Župno pastoralno vijeće imati će sastanak u utorak 26. rujna u 19 sati u prostorijama samostana.

Tisak: Glas Koncila