XXVI. nedjelja kroz godinu, 1. listopada 2023. g.

29. 9. 2023.

1.Svetkovina sv. Franje Asiškog: U srijedu na svečanoj svetoj misi u 18 sati kojom će predsjedati preč. Zvonko Mrak proslavit ćemo svetkovinu svetog našeg oca Franje. Poslije svete mise franjevačka obitelj poziva sve na prigodni domjenak. Sveti Franjo je utemeljitelj mnogih muških redovničkih zajednica, pa tako i naše franjevaca trećoredaca glagoljaša. Stoga dolaskom na svetu misu pokažite blizinu s nama fratrima i nasljedujmo primjer čovjeka Božjega koji je u potpunosti živio evanđelje. Danas započinjemo i XIII. Dane franjevaštva u našoj župi gdje će nam se večeras i sutra predstaviti sestre Kćeri Milosrđa iz Valpova.                      U utorak nakon svete mise je obred preminuća sv. Franje.

2.Župna kateheza: Današnjim euharistijskim slavljima započeli smo župnu katehezu u našoj župi. Sutra u 19 sati u dvorani bl. Alojzija Stepinca naši prvopričesnici (2. i 3. razredi osnovne škole) imaju svoj sat župne kateheze, a u 20 sati sutra naši kandidati za sakramenat potvrde (8. razr. osn. i 1. i 2. razr. srednj. škol.) imaju svoj sat župne kateheze.

3.Framica: Sljedeće nedjelje započinjemo sa susretima Framice koji će biti svake nedjelje nakon dječje mise u 9.45 sati. Na Framicu pozivamo svu djeca od 4. do 7. razreda osnovne škole koja žele kroz druženje i igru upoznati Isusa Krista i sv. Franju.  Susreti se održavaju u Dvorani sv. Franje na katu a susrete vodi Ivana Kapular.

Raduje nas da sve više roditelja dovodi malu djecu na svetu misu i time pokazuje ljepotu rasta u vjeri i uvodi iz u zajednicu. Stoga smo odlučili na dnu dvorane bl. Alojzija Stepinca osmisliti poticajan prostor za malu djecu s roditeljima gdje će mala djeca imati mogućnost kroz bojanje uz pomoć roditelja produbiti na papiru evanđelje te nedjelje i biti „slobodnija“.

4.Obiteljska zajednica: U četvrtak 5. listopada obiteljska zajednica ima svoj susret koji započinje sv. misom u 19.00 sati. Pozivamo bračne parove da se priključe našoj obiteljskoj župnoj zajednici.

5.PRVI PETAK: Ovaj tjedan je prvi petak u mjesecu, stoga, ćemo pohoditi naše bolesnike od 9 do 12 sati. Mogućnost za ispovijed bit će u petak od 17 do 18 sati.

6.Kalendari: Stigli su kalendari za 2024. godinu. Možete ih uzeti na izlazu iz dvorane bl. Alojzija Stepinca ili u župnom uredu.

Tisak: Glas Koncila