XXVI. nedjelja kroz godinu, 25. rujna 2022. g.

24. 9. 2022.

1.Mise: Od iduće nedjelje u župnoj crkvi u Belišću imamo redoviti raspored svetih misa u 8, 9.45, 11 i 18 sati.

Sutra i prekosutra nemamo svetih misa nego će se moliti Časoslov u 18 sati, a pola sata prije krunica u čast BDM.

2.KATEHETSKA NEDJELJA: U iduću nedjelju 2. listopada pod svetom misom u 9. 45h obilježit ćemo Katehetsku nedjelju. Stoga pozivamo svu djecu i roditelje, a osobito prvopričesnike, krizmanike i njihove roditelje, da dođu tu nedjelju na svetu misu i da s Gospodinom započnemo novu katehetsku i školsku godinu.

3.DJEČJI ZBOR: Dječji zbor započinje svoje redovite susrete od iduće subote 1. listopada u 11 sati. Potičemo svu djecu da se uključe u dječji zbor i svojom radošću slave Isusa.

4.UPIS PRVOPRIČESNIKA I KRIZMANIKA: Upis prvopričesnika – 2. i 3. razred osnovne škole i krizmanika – 8. razred osnovne škole te 1. i 2. razred srednje škole održat će se u sljedećim terminima:

  1. a) 2. razredi osnovne škole – četvrtak 29. rujna 2022. u 19 sati
    b) 3. razredi osnovne škole – četvrtak, 29. rujna 2022. u 20 sati
  2. c) 8. razredi osnovne škole i 1. razred srednje škole – petak 30. rujna 2022. u 19 sati
  3. d) 2. razredi srednje škole – petak 30. rujna 2022. u 20 sati

Upisi će se održati u dvorani bl. Alojzija Stepinca koja je naslonjena na župnu crkvu sv. Josipa Radnika u Belišću. Ujedno ćemo održati i prvi roditeljski sastanak. Stoga molimo roditelje da dođu upisati svoju djecu na pripravu za sakramente i na roditeljski sastanak.

5.ŽUPNA KATEHEZA ZA KRIZMANIKE: Župna kateheza za krizmanike (8. razr. o.š. i 1. i 2. raz. sred. škol.) započinje u subotu 1. listopada s večernjom svetom misom u 18h i programom poslije mise.

6.XII. Dani franjevaštva: U subotu 1. listopada u našoj župi započinju XII. Dani franjevaštva koji su priprema za proslavu svetkovine sv. Franje Asiškog. Misna slavlja kroz dane trodnevnice bit će u 18 sati, a predvodit će ih domaći fratri. Prvog dana nakon misnog slavlja uslijedit će predstavljanje redovničke zajednice Bazilijanki iz Osijeka. Drugi dan nakon misnog slavlja imati ćemo projekciju filma o grkokatalocima, a treći dan obred preminuća svetog našeg oca Franje. Plakat možemo vidjeti na oglasnoj ploči.

7.Listopadska pobožnost: U subotu započinje mjesec listopad koji je posvećen Bl. Dj. Mariji od Krunice. Listopadska pobožnost je svake večeri pola sata prije sv. mise.

8. Tisak: Glas Koncila