XXVII. nedjelja kroz godinu, 2. listopada 2022. g.

02. 10. 2022.

1.Svetkovina sv. Franje Asiškog: U utorak na svečanoj svetoj misi u 18 sati proslavit ćemo svetkovinu svetog našeg oca Franje. Poslije svete mise franjevačka obitelj poziva sve na prigodni domjenak. Sveti Franjo je utemeljitelj mnogih muških redovničkih zajednica, pa tako i naše franjevaca trećoredaca glagoljaša. Stoga dolaskom na svetu misu pokažite blizinu s nama fratrima i nasljedujmo primjer čovjeka Božjega koji je u potpunosti živio evanđelje.

Sutra nakon svete mise je obred preminuća sv. Franje.

2.Župna kateheza: Današnjim euharistijskim slavljima započeli smo župnu katehezu u našoj župi. Raspored župne kateheze možete pronaći na oglasnoj ploči i župnoj web stranici.

3 72 sata bez kompromisa: Od 13 do 16 listopada naša župa i grad Belišće biti će po prvi puta dio akcije 72 sata bez kompromisa. To je muđunarodni volonterski projekt koji animira i potiče mlade da budu korisni u zajednici. Akcija započinje svetom misom u četvrtak 13 listopada u 18 sati, nastavlja se kroz rad i pomoć u petak i subotu od 9 do 12 sati i završava u nedjelju 16. listopada svetom misom u 11 sati i druženjem poslije mise. Molimo mlade koji se žele uključiti u ovaj projekt da se prijave preko linka koji se nalazi na facebooku župe Belišće.

4. Vjera i svjetlo: Zajednica Vjera i svjetlo imat će susret sljedeće nedjelje 9. listopada s početkom u 16 sati. Koordinacijska ekipa za pripremu susreta sastat će se u ponedjeljak 3. listopada u 17 sati u samostanu.

5. Darivanje krvi: Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC Osijek, organizira redovitu akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u PETAK 7. listopada 2022. u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće u vremenu od 810. 30 do 15. 30 sati.

6. Framica: Sljedeće nedjelje započinjemo sa susretima Framice koji će biti svake nedjelje nakon dječje mise u 9.45 sati. Na Framicu pozivamo svu djeca od 4. do 7. razreda osnovne škole koja žele kroz druženje i igru upoznati Isusa Krista i sv. Franju. Susreti se održavaju u Dvorani sv. Franje na katu.

7. Tisak: Glas Koncila i Živo vrelo