XXVIII. nedjelja kroz godinu, 15. listopad 2023. g.

18. 10. 2023.

1.Misijska nedjelja: Iduće nedjelje 22. listopada obilježavamo tzv. misijsku nedjelju. Cijeli ovaj tjedan posvetit ćemo misijama, a sva milostinja iduće nedjelje određena je za pomoć misijama. Također iduće nedjelje djeca iz OŠ Belišće s vjeroučiteljicama organizirati će „štand“ s igračkama koje su prikupili. Kupnjom igračaka uključujemo se u akciju prikupljanja pomoći za siromašnu djecu u Boliviji koju vodi fra Ivica Vrbić.

U sklopu misijskog tjedna u subotu 21. listopada u 15 sati naši prvopričesnici (2. i 3. razredi O.Š.) imaju tjedni sat župne katehezu, a naši krizmanici (8. razr. O.Š. te 1. i 2. razr. S.Š.) imaju katehezu u subotu u 16 sati. Gost predavač susreta biti će vlč. Danijel Tiganđžin, svećenik župnik u Veliškovicima, koji je bio misionar u Africi i Južnoj Americi.

2.Molitva Taize: U srijedu 18. listopada u 20. 30 sati u župnoj crkvi u Belišću imamo molitvu u duhu Taize. Molitvu animairaju članovi CPD Mir. Na ovom susret doći će nam u goste i brat Urlich iz Taize. Pozivamo sve a osobito naše krizmanike i mlade na molitveno zajedništvo.

3.Prodaja kolača: Ispred crkve naše vrijedne župljanke nude kolače u svrhu prikupljanja novaca za nabavu misnoga ruha u našoj crkvi. Hvala svima na na trudu i pomoći.

Kalendari: Stigli su kalendari za 2024. godinu. Možete ih uzeti na izlazu iz dvorane bl. Alojzija Stepinca ili u župnom uredu.

Tisak: Glas Koncila