XXVIII. nedjelja kroz godinu, 9. listopada 2022. g.

08. 10. 2022.
  1. Taizé-susret: U srijedu 12. listopada u 20.30 sati u župnoj crkvi u Belišću imamo taizéovski molitveni susret. Na ovaj su susret obvezni doći pripravnici za sakrament potvrde svih razreda, a preporuča se i svima ostalima. Molitvu animairaju naši vjeroučitelji i CPD Mir. Na ovom susret doći će nam u goste i brat Urlich iz Taize i nadbiskup đakovačko-osječki mons. dr. Đuro Hranić.

 

  1. Molitva krunice za prvopričesnike: U srijedu 12 listopada u 18.45 sati u župnoj crkvi naši prvopričesnici, tj. učenici drugih i trećih razreda osnovne škole, imaju zajedničku molitvu krunice. Stoga idući tjedan za njih nema redovite župne kateheze.

 

  1. 72 sata bez kompromisa: Od 13. do 16. listopada naša župa i grad Belišće biti će po prvi puta dio akcije 72 sata bez kompromisa. To je međunarodni volonterski projekt koji animira i potiče mlade da budu korisni u zajednici. Akcija započinje svetom misom u četvrtak 13 listopada u 18 sati. Stoga pozivamo sve mlade koji su se prijavili u ovaj lijepi projekt da dođu na svetu misu u četvrtak te će poslije mise i klanjanja biti podjela dužnosti za rad u petak i subotu od 9 do 12 sata.

 

  1. Proslava 20 godina Udruge svetoga Vinka Paulskog: Udruga svetoga Vinka Paulskog Konferencija sv. Josipa Radnika u Belišću ove godine slavi jubilej 20 godina svoga djelovanja u Belišću. Svečana proslava tog jubileja biti će u nedjelju 16. listopada na svetoj misi u 11 sati. U sklopu jubileja oni su postavili u Dvorani blaženog Alojzija Stepinca retrospektivu svoga rada u slikama.

 

  1. Sastanak bratstva OFS-a: Bratstvo Franjevačkoga svjetovnoga reda u Belišću ima svoj susret u ponedjeljak u 20 sati.

 

  1. Svjetski dan mentalnoga zdravlja: Udruga PUKS poziva na okrugli stol Zajedno za mentalno zdravlje povodom Svjetskoga dana mentalnoga zdravlja, a koji će se održati u Kazališnoj kavani u ponedjeljak 10. listopada od 18 sati.

 

  1. Tisak: Glas Koncila