XXX. nedjelja kroz godinu, 23. listopada 2022. g.

22. 10. 2022.
  1. Misijska nedjelja: Danas obilježavamo tzv. misijsku nedjelju. Dakle sva današnja milostinja određena je za pomoć misijama. Također djeca iz OŠ Belišće s vjeroučiteljicama imaju „štand“ ispred crkve s igračkama koje su prikupili. Kupnjom igračaka uključujemo se u Marijine obroke akciju prikupljanja pomoći za djecu u Africi. Hvala na svakom daru.

 

  1. Zahvala za plodove zemlje: Iduću nedjelju 30. listopada obilježit ćemo kao Nedjelju zahvale za Božja dobročinstva i plodove zemlje. Možete donijeti jesenske dekoracije za ukras oltara i crkve.

 

  1. Predavanje: Udruga Podrška u kriznim situacijama organizira i poziva sve na dva predavanja „Zajedno za mentalno zdravlje: podrška u žalovanju“ dr. sc. Suzane Vuletić, profesorice moralne teologije KBF-a u Đakovu. Prvo predavanje pod naslovom :“Iskustvo traumatskih gubitaka i proces tugovanja“ održati će se u petak 28. listopada u 19 sati, a drugo „Patnja, bol i smrt u svjetlu Biblije i tami ljudskog iskustva“ u nedjelju 30. listopada u 19 sati. Predavanja će se održati u dvorani bl. Alojzija Stepinca. Pred nama su blagdani Svih Svetih i Spomen svih vjernih mrtvih tako da dođimo na ova dva predavanje i učvrstimo svoju nadu i vjeru u vječni život.

 

  1. Sastanak OFS-a: Mjesno bratstvo OFS-a u Belišću imat će svoj redoviti susret u utorak 25. listopada poslije večernje mise. Pozivamo sve sadašnje članove da se odazovu na ovaj susret, ali također i sve zainteresirane za Franjevački svjetovni red.