XXXI. nedjelja kroz godinu, 5. studenoga 2023.

03. 11. 2023.
  1. Nedjelja bračnih jubileja: U sljedeću nedjelju pod svetom misom u 8 sati obilježit ćemo Dan bračnih jubileja. Potičemo sve bračne parove koji ove godine slave 10, 20, 25, 30, 40, 50 i 60 godina bračno-obiteljskog života da se prijave u župni ured do četvrtka 9. studenog kako bi pred župnom zajednicom svečano obilježili bračni jubilej.

 

  1. Prodaja kolača: Iduće nedjelje naše vrijedne župljanke nude kolače u svrhu prikupljanja novaca za nabavu misnoga ruha u našoj crkvi.

 

  1. Katekumenat: Molimo sve odrasle koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije, krštenje, pričest i potvrdu – bilo sve ove sakramente, bilo neke od njih, neka nam se tijekom ovoga tjedna jave u župni ured u njegovu uredovnom vremenu.

 

  1. Predavanje: Povodom Mjeseca hrvatske knjige naš Samostan i Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnoga reda organiziraju predavanje: „Knjiga u Crkvi i Crkva u knjizi“ – O prvim tiskanim izdanjima u Hrvatskoj. Matea Sesar, asistentica na Filozofskom fakultetu u Osijeku, predstavit će u ovom predavanju najstarije knjige tiskane nekim od hrvatskih književnih jezika, a na našem starom pismu, glagoljici. Predavanje će se održati u Dvorani bl. Alojzija Stepinca u četvrtak 9. studenoga s početkom u 19 sati.

 

  1. Đakonska pastoralna godina u župi: Odlukom provincijala fra Ive Martinovića naš fratar fra Tomislav Sabađija svoju đakonsku pastoralnu godinu provest će u našem samostanu i župi. Želimo mu dobrodošlicu!

 

  1. Vjera i svjetlo: Zajednica Vjera i svjetlo ima svoj susret u nedjelju u 16 sati, a koordinacijska ekipa ima sastanak u četvrtak u 17 sati u vjeronaučnoj dvorani.

 

  1. Tisak: Glas Koncila i Glasnik srca Isusova i Marijina