XXXII. nedjelja kroz godinu, 12. studenog 2023. g.

10. 11. 2023.

1.DAN SJEĆANJA NA SVE ŽRTVE GRADA VUKOVARA: U subotu 18. studenog je državni blagdan Dan sjećanja za sve žrtve grada Vukovara. To je 32. obljetnica stradanja stanovnika Vukovara i hrvatskog Podunavlja u Domovinskom ratu. Za članove Crkve to je i dan spomen-hodočašća u grad Vukovar. Potičemo sve da u petak navečer zapale svijeće na prozorima obiteljskih domova u znak sjećanja.

Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Valpovštine poziva sve na zajedničko paljenje lampiona i molitvu za sve žrtve grada Vukovara koja će se održati u petak 17. studenog u Parku hrvatskih dragovoljaca u Belišću s početkom u 17 sati.

 

2.SV. ELIZABETA UGARSKA: U petak 17. studenog blagdan je sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice trećeg samostanskog i svjetovnog reda sv. Franje. Pozivamo članove OFS-a i FRAME na svetu misu u 18 sati.

 

3.Hodočasnička slika Gospe Schonstattske: Prije nekoliko mjeseci u našoj Župi pokrenut je krug primatelja i molitelja slike Majke Tri Put Divne. To je međunarodni pokret osnovan u Njemačkoj u mjestu Schonstattu. U Hrvatskoj su dva svetišta ovoga marijanskog i apostolskog molitvenog pokreta u Maloj Subotici kod Varaždina i u našem susjedstvu u Ivanovcima gdje se svakoga 18-tog u mjesecu se slavi sveta misa i euharistijsko klanjanje. Cilj ovoga lijepoga pokreta je da se ponovno vrati molitva u obitelji. Pokret se sastoji od molitvenih Krugova. Mi u Župi već imamo jedan molitveni Krug kojega čine 10 do 15 obitelji gdje svakoga mjeseca u obiteljski dom dolazi slika Majke Tri Puta Divne i ostaje u obiteljskome domu dva do tri dana ovisno o broju članova Kruga. Želja nam je da se što više obitelji u našoj Župi uključe u ovaj lijepi molitveni apostolat i da se molitva vrati u naše domove i obitelji. Voditeljica Schonstattskog pokreta u našoj Župi je gđa. Ana Delač, članica našega pastoralnog vijeća. Prijaviti se možete u župnom uredu ili osobno kod gđa. Ane.

 

Tisak: Glas Koncila